Lisäetuudet 1.1.2024

Sairauskassan lisäetuuskorvaukset 1.1.2024 alkaen

Maksukaton seuranta on vakuutetun vastuulla.

1. 100% terveyskeskusmaksu, poliklinikkamaksu, päiväkirurgiasta peritty maksu, terveyskeskuksen tai sairaalan perimät sarjahoitomaksut (mm. fysioterapia ja syöpähoidot), yksityisen palveluntuottajan perimä terveyskeskuksen omavastuuosuus.
  2. 100% julkisen puolen kirjoittama lääkärinlausunto kun sillä haetaan lääkekorvausoikeutta.
  3. 100% kotisairaalamaksu (45 hoitopäivää kalenterivuodessa).
  4. 100% sairaalan ja terveyskeskuksen hoitopäivämaksu (20 hoitopäivää kalenterivuodessa).
  5. 100 % julkinen hammashoito, 75% hammashoito yksityinen hammaslääkäri (max. 300€ kalenterivuodessa).
  6. 75% yksityislääkärinpalkkio.
  7. 75% tutkimus- ja hoito (mm. laboratoriokokeet, röntgen, magneetti),                max 2000 e/kalenterivuosi.
  8. 85% puhe- ja psykoterapia (Kelan myöntämä kuntoutus).
  9. 75% Kela-korvattavat lääkkeet alkuomavastuun jälkeen.
  10. 75% silmälasit (2 vuoden välein, max 350€). Korvauksen voi käyttää myös silmien näkökykyä korjaavan laser-leikkauksen laitosmaksuihin.
  11. 50% ei-kela-korvattavat reseptilääkkeet (kun kyseessä on sairauden hoito. Korvausta maksetaan max. 3 500 euroa kalenterivuodessa).
  12. fysioterapia 30€ / hoitokerta (7 krt kalenterivuodessa).
  13. 85% Yksityisen sairauskuluvakuutuksen omavastuuosuudesta kun jäsenelle on myönnetty korvausta vapaaehtoisen vakuutuksen perusteella ja syntynyt kustannus on sairauskassan sääntöjen mukaan korvattava.

Rajoituksia:

- Lääkkeinä ei korvata käsikauppavalmisteita (tuotteita, joita saa apteekeista ilman reseptiä).

- Yksityissairaalassa perityistä maksuista voidaan maksaa lisäetua enintään 3500 euroa saman sairauden perusteella/ kalenterivuosi.

- Sairauskassa maksaa sääntöjen mukaisia lisäetuuksia enintään 5000 euroa/vakuutettu/ kalenterivuosi.